INSPIRATION | Liikuntakeskus LYKKE

INSPIRATION


VÄLMÅENDE

ÅTERHÄMTNING I VARDAGEN

Trivs du i din egen vardag? Lyckas du koppla av mitt i veckan och klarar du att bli av med stressrelaterade tankar?
Eller gör dagsrytmen dig andfådd? Får du för lite sömn och räknar du dagarna till semestern eller helgen?

Läs mer

SÖMNEN

Många av oss lider någon gång i våra liv av sömnlöshet. Sömnbrist påverkar våra endokrina funktioner och kan förorsaka nedstämdhet. Det är viktigt att investera i sömnkvaliteten på lång sikt.

Läs mer


LYKKE PÅ TALLRIK


MELLANMÅL

Brukar du äta mellanmål? Det lönar sig att äta ett eller två mellanmål per dag för att hålla blodsockret och energibehovet jämn under hela dagen. Du kan äta mellanmålen till exempel mellan frukost och lunch samt mellan lunch och middag.

Läs mer

BIFF PÅ RÅRIVET

Smakliga biffar av rårivet passar perfekt under skördetider. Använd som tillbehör till huvudrätten eller som sådana, t.ex. tillsammans med gräddfilssås.

Läs mer

DAGENS VIKTIGASTE MÅLTID

Frukosten är dagens viktigaste måltid. Vad består din frukost av?

Läs mer


TRÄNING


ATT KOMMA IGÅNG EFTER TRÄNINGSPAUSEN

Hur kommer jag igång med träningen igen efter en längre paus? Vare sig om det varit på grund av dålig motivation, en längre semester, en långvarig skada eller bara för att man inte velat träna på ett tag så är alltid de första stegen för att komma igång de svåraste.

Läs mer

ATT BLI STARK UNDER EN PANDEMI

Under rådande omständigheter kan det kanske kännas att i takt med att Covid-19 sprider sig genom samhället så sprids träningsdagarna ut i samma takt mer och mer. Känslan av att allt det hårda jobb som man knegat fram under sommaren sakta men säkert börjar rinna ut i sanden.

​​​​​​​Dock behöver träningen inte lida på grund av att träningsdagarna blir färre och färre! Tvärtom kan detta vara ett perfekt tillfället att se över sin träning och fundera över om det finns något man kan ändra vad gäller träningsrutin, upplägg och ingrodda vanor.

Läs mer

HUR MAN TRÄNAR TRYGGT UNDER GRAVIDITETEN?

Motion hjälper den blivande modern att orka bättre med sin växande mage och ändrade hållning. Motion ökar också produktionen av njutningshormoner, så det är bra att försöka hitta ett lämpligt och meningsfullt sätt att röra på sig på även under graviditeten.

Läs mer