AKTIV | Liikuntakeskus LYKKE

AKTIV - Att må bra och vara frisk är ett resultat av enkla saker

"Jag har erfarenhet av fysisk aktivitet och vill upprätthålla en regelbunden motionsrutin. Mångsidig motion är en del av min vardag."

På den här sidan hittar du LYKKEs rekommendationer för aktiv motionerare.

GYM


LYKKE GYM

LYKKE gym har ett omfattande urval av utrustning och redskap för mångsidig träning.

Läs mer

LYKKE TRÄNINGSGÅNG

LYKKE TRÄNINGSGÅNG är en halv timmes träning med LYKKE personlig tränare. Temat för träningsgången får du välja själv. Efter din anmälning får du tidföreslag och en kort bakgrundsformulär till din epost. Med hjälp av dina svar kan tränaren planera innehållet för träningsgången.

Läs mer


GRUPPTRÄNING


BODYPUMP

LesMills – konceptpass som utvecklar muskeluthållighet. Under passet tränas kroppens största muskelgrupper med hjälp av en skivstång och tilläggsvikter. Ingen koreografi.

Läs mer

AIRYOGA (ILMAJOOGA)

En kombination av yoga och kroppskontrollövningar. De flesta rörelserna utförs med hjälp av ett stort tygstycke. Övningen hjälper dig koppla av, ökar rörligheten och utvecklar kroppskontrollen. Avslappning i början och slutet av passet.

Läs mer

KROPPSVÅRD (KEHONHUOLTO)

Ett återhämtande pass som innehåller aktiva rörlighetsrörelser och stretching. Övningen ökar rörligheten och förhindrar förslitningsskador. Passet erbjuder möjligheten att utföra alla rörelser i ens egen takt. Lämpar sig för alla och ingår i allas träningskalender.

Läs mer

TONING (KIINTEYTYS)

Mångsidig träning som stärker hela kroppen och använder din egen kroppsvikt och lätta tilläggsvikter som motstånd. Passet inleds med uppvärmning som inkluderar några stegövningar. Efter uppvärmningen följer mångsidig träning av hela kroppens muskler. Passet avslutas med stretching.

Läs mer

LÅR-RUMPA-MAGE (REISI-PAKARA-VATSA)

Passet fokuserar på att forma musklerna i bålen och underkroppen; mage, rumpa och lår. Passet inleds med uppvärmning som inkluderar några stegövningar. Under arbetsdelen används din egen kroppsvikt och lätta tilläggsvikter som motstånd. Passet avslutas med stretching. Passet erbjuds både som lätt och medelsvårt.

Läs mer

BRÖST-RYGG-ARMAR (RINTA-SELKÄ-KÄDET)

Passet fokuserar på att forma överkroppens muskler; bröst, rygg, axlar och armar. Passet inleds med uppvärmning som inkluderar några stegövningar. Under arbetsdelen används din egen kroppsvikt och lätta tilläggsvikter som motstånd. Passet avslutas med stretching.

Läs mer

INOMHUSCYKLING (SISÄPYÖRÄILY)

Ett effektivt inomhuscykelpass som utvecklar syreupptagningsförmågan och den aeroba konditionen. Under passet visar coachen hur du själv kan justera träningens effekt med hjälp av cykelns motstånd. Vid behov erbjuder coachen innan passet börjar handledning för cykelns justeringar. Passet erbjuds som lätt, medelsvårt och utmanande.

Läs mer

POWER (TEHO)

Effektivt, holistiskt träningspass för hela kroppen som ökar muskeluthålligheten och förbättrar syreupptagningsförmågan. Efter uppvärmningen tränas de största muskelgrupperna som batteri- eller cirkulärträning på platsen med timer. Träningsdelen innehåller rörelser med både kroppsvikt och tilläggsvikter. Passet avslutas med kroppsvårdsträning som inkluderar aktiva rörlighetsövningar och stretching. Passet innehåller inga stegövningar.

Läs mer


COACHNINGTJÄNSTER


PERMANENT FÖRÄNDRING

Behöver du varaktig förändring? Vill du ändra dina levnadsvanor permanent? PERMANENT FÖRÄNDRING – coachningen hjälper till med viktkontroll och med att upprätthålla träningsmotivationen.

Läs mer

STYRKA PÅ RÄTT SÄTT

Vill du bli mer vältränad och utveckla din styrkenivå? Vill du få resultat med hjälp av regelbunden träning? STYRKA PÅ RÄTT SÄTT – coachningen lämpar sig för dig som redan känner till styrketräning. Med hjälp av en coach diversifierar du din träning och uppnår resultat.

Läs mer

KOST

Saknar du måltidsrytm? Har du konstanta viktförändringar? Har återhämtningen eller utvecklingen avtagit? KOST-coachningen ger dig nycklarna till en hälsosammare kost som passar just dig.

Läs mer


ARTIKEL


ATT KOMMA IGÅNG EFTER TRÄNINGSPAUSEN

Hur kommer jag igång med träningen igen efter en längre paus? Vare sig om det varit på grund av dålig motivation, en längre semester, en långvarig skada eller bara för att man inte velat träna på ett tag så är alltid de första stegen för att komma igång de svåraste.

Läs mer

SÖMNEN

Många av oss lider någon gång i våra liv av sömnlöshet. Sömnbrist påverkar våra endokrina funktioner och kan förorsaka nedstämdhet. Det är viktigt att investera i sömnkvaliteten på lång sikt.

Läs mer


KÖP HÄRMOTIONERARETYP

Hurdan motionerare är du? Håller du på att börja med träningen eller är motionen redan en del av din vardag? Motionerar du aktivt eller kanske även resultatinriktad? Eller kräver din livssituation för tillfället fysisk aktivitet med låg effekt?

Läs mer