Att komma igång efter träningspausen | Liikuntakeskus LYKKE

ATT KOMMA IGÅNG EFTER TRÄNINGSPAUSEN

Hur kommer jag igång med träningen igen efter en längre paus? Vare sig om det varit på grund av dålig motivation, en längre semester, en långvarig skada eller bara för att man inte velat träna på ett tag så är alltid de första stegen för att komma igång de svåraste.


​​​​​​​Det första tipset jag vill ge åt dig som är på väg tillbaka efter en längre paus är att lägga realistiska mål. Klart att det går men sannolikheten att du går från 0 träningar per vecka till 5-6 träningspass per vecka är rätt låg. Du kommer ha mycket mer muskelvärk i början än vanligtvis då kroppen behöver vänja sig. Så mitt första tips är, starta realistiskt!

Mitt andra tips är träna varierat och intressant! Börja inte genast följa ett strikt schema som du från tidigare kanske var lite halvtrött på. Åk till gymmet och träna precis vad du känner för just den dagen. Första veckan handlar om att hitta tillbaka till gamla rutiner och det svåraste med rutinen att träna på gym är att bryta rutinen att sitta på soffan. Alltså, målet är att ta dig till gymmet, vad du sedan gör där är inte alls lika viktigt för så snart du börjar få in rutinen att åka dit kan du börja fokusera på vad du faktiskt skall göra där då du väl kommer dit!

Mitt sista tips är väldigt individuellt och det är, hitta en träningskompis! Det är rätt låg chans att ni kommer synka era toppar och dalar vad gäller motivation. Ni kommer därför ha ansvar för att den andra tar sig till gymmet de dagar som motivationen tryter. Detta är som sagt individuellt, vissa kanske tränar bäst ensam och då skall det vara så!

Som en slutkläm vill jag också poängtera att nu då det är varmt och soligt ute så är det okej att ibland skippa träningen. Försök dock att varje dag göra någon slags aktivitet där ni tvingas röra på er så hålls kroppen igång tills det är dags igen att komma igång efter träningspausen!

Vi ses och hörs!

- Christoffer

LYKKE COACH Christoffer Bergman

Med mig som coach kan du förvänta dig en person kommer sätta realistiska krav på dig och din träning. Jag är alltid genuint ärlig med dig och ser alltid till att du tränar för att uppnå de mål som vi tillsammans lägger upp för dig.

Lue lisää