PEHMEÄ KURPITSAKEITTO | Liikuntakeskus LYKKE

PEHMEÄ KURPITSAKEITTO

Syksyllä kauppojen hyllyihin ilmestyvät ihanat kurpitsat. Kurpitsaa löytyy monessa värissä, monessa muodossa ja monessa koossa. Kurpitsaa voi lisätä paistoksiin ja vuokiin tai siitä voi tehdä ihania leivonnaisia.


Pehmeään kurpitsakeittoon sujautetaan kaksi osaa perunaa ja yksi osa myskikurpitsaa. Molemmat pilkotaan ja keitetään pehmeäksi.

Kypsä peruna ja kurpitsa surrataan blenderissä soseeksi parin CremeFraiche - lusikallisen, suolan, pippurin, keitinliemen ja kourallisen minitomaatteja kanssa. Keitinlientä lisätään varovasti, vähän kerrallaan ettei keitto pääse liian juoksevaksi, koska se on parasta samettisen paksuna.

Keitto on herkullista sellaisenaan. Jos kuitenkin haluat lisätä annokseen proteiinia, pudota keiton päälle raejuustoa, jauhelihaa tai vaikkapa kanaa.


PUMPKIN PIE

Pehmeä, supermaukas kurpitsapiirakka on syksyn täydellinen herkku. Huumaavan kanelisen tuoksunsa ja makunsa puolesta sopii amerikkalainen Pumpkin pie myös joulun kahvipöytään.

Lue lisää