PUMPKIN PIE | Liikuntakeskus LYKKE

PUMPKIN PIE

Pehmeä, supermaukas kurpitsapiirakka on syksyn täydellinen herkku. Huumaavan kanelisen tuoksunsa ja makunsa puolesta sopii amerikkalainen Pumpkin pie myös joulun kahvipöytään.


Pohja:

3dl vehnäjauhoja

2rkl sokeria

125g voita tai margariinia

1 kananmunan keltuainen


Täyte:

400g kurpitsaa karkeasti pilkottuna

2 kananmunaa

2dl sokeria

1tl kanelia

1tl jauhettua inkivääriä

ripaus suolaa

1rkl vehnäjauhoja

2dl kermaa


Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi.
Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi.
Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia.
Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois.
Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna sen jäähtyä hieman.
Lisää munat yksi kerrallaan.
Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan.
​​​​​​​
Paista uunin alaosassa 40–50 minuuttia.
Jäähdytä.

Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa.


Kalaa lautaselle ja luustolle

Mitä kalaa sinun lautaseltasi löytyy ja kuinka usein? Muistatko, että kalaa tulisi syödä viikoittain?

Lue lisää