PAREMPAA UNTA | Liikuntakeskus LYKKE

Parempaa unta

Arjessa stressi ja kiire ovat usein läsnä ja molemmat saattavat helposti vaikuttaa yöuniin. Tässä muutama helppo vinkki, kuinka parantaa meille niin tärkeän unen laatua.

  • Sulje telkkari, hiljennä musiikit ja laita kännykkä syrjään (ja äänettömälle) tunti ennen nukkumaan menoa. Mieli rauhoittuu kun suljet ylimääräiset häiriötekijät.
  • Viilennä makuuhuone. Keho rentoutuu ja nukahtaa paremmin kun lämpötila laskee hieman.
  • Tee muutama lempeä ja rentouttava venytys sängyssä, esimerkiksi pakaravenytys ja rangankierto. Pyri samalla hengittämään rauhallisesti nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Hengitykset ja lempeät venytykset valmistavat kehoa nukahtamiseen.
  • Pyri pitämään ajatukset loitolla päivän askareista tai tulevan päivän puuhista. Keskitä mietteesi esimerkiksi omaan kehoon. Vie ajatusta jalkoihin, lantioon, vatsaan, selkään, rintaan, hartioihin sekä käsiin. Tunne kuinka koko keho rauhoittuu ja rentoutuu. Pyri rentouttamaan myös niskan ja kasvojen lihakset.

Palaudu arjessa

Viihdytkö omassa arjessasi? Osaatko ottaa rennosti keskellä viikkoa ja pystytkö nollaamaan stressaavat asiat mielestäsi?
​​​​​​​Vai hengästyttääkö päivien juoksu? Jäävätkö yöunet vähälle ja lasketko päiviä lomaan tai viikonloppuun?

Lue lisää