PALAUDU ARJESSA | Liikuntakeskus LYKKE

Palaudu arjessa

Viihdytkö omassa arjessasi? Osaatko ottaa rennosti keskellä viikkoa ja pystytkö nollaamaan stressaavat asiat mielestäsi?
​​​​​​​Vai hengästyttääkö päivien juoksu? Jäävätkö yöunet vähälle ja lasketko päiviä lomaan tai viikonloppuun?


Ylikuormitustilat, työuupumukset ja uniongelmat ovat lisääntyneet valitettavan paljon viime vuosina. Työelämän haasteet ovat kasvaneet, samoin vertailu ja sitä kautta yhä useampi kokee riittämättömyyttä. On vaikeaa määrittää itselle mikä on riittävän hyvä, missä menevät omat rajat ja milloin on hyvä sanoa ei.

Riittämättömyyttä voi kokea niin vanhempana, ystävänä, kumppanina, työntekijänä kuin millä tahansa elämän osa-alueella. Tunnolliset ja perfektionismiin taipuvaiset venyvät useimmiten enemmän kuin olisi tarpeen. Kun huomio omasta itsestä kiinnittyy muuhun, hyvinvointiin vaikuttavat asiat jäävät jalkoihin. Karsimme riittävistä yöunista, liikunnasta, palauttavasta tekemisestä sekä terveellisestä ravinnosta. Odotamme lomaa tai viikonloppua, kunhan selviämme sinne saakka. Toisilla palautumista saattaakin tapahtua riittävästi viikonlopun aikana ja akut voi saada ladattua lyhyessä ajassa. Toisilla ei välttämättä palautumiseen riitä edes kuukauden kesäloma.

Onko elämää tarkoitus elää niin, että emme ehdi nauttia matkasta?

Stressitaso ja verenpaine laskevat jo parissa päivässä, kun teemme itsellemme mieluisia asioita. Mikäli vauhti arjessa on kova, stressikäyrät nousevat helposti takaisin korkealle lyhyessäkin ajassa. Päivittäin olisi hyvä löytää hetkiä, jolloin pystymme keskittymään vain itseemme; Pysähdy ja kuuntele hengitystäsi! Kun pysähdymme, pystymme näkemään asiat, jotka ovat hyvin. Silloin pystymme olemaan läsnä paremmin ja tekemään myös tarvittavia muutoksia niin, että elämme oman näköistä elämää, josta on myös lupa nauttia.


PALAUDU

PALAUDU-tunnit ovat rauhallisempia, jokaisen harjoituskalenteriin kuuluvia tunteja. Harjoitukset lisäävät liikkuvuutta ja kehonhallintaa sekä auttavat palautumaan. PALAUDU-tunnin tunnistat kukka-symbolista.

Lue lisää