MUISTA USKALTAA | Liikuntakeskus LYKKE

MUISTA USKALTAA

Uuden opettelu vaatii rohkeutta. Elämä vaatii uuden oppimista, koska muutosta tapahtuu jatkuvasti. Jätämmekö asioita tekemättä sen vuoksi, että pelkäämme epäonnistumista? Millaista sisäistä puhetta käymme itsemme kanssa tilanteissa, joissa jännitämme onnistumistamme? Puhummeko kannustavasti itsellemme vai nouseeko voimakkaammaksi äänet, jotka puhuvat epäonnistumisen puolesta?

Uusien taitojen opettelu vaatii aina rohkeutta. Meillä kaikilla on oma mukavuusalueemme ja ajoittain joudumme astua sen ulkopuolelle pystyäksemme kehittää itseämme ja mukautuaksemme muuttuviin tilanteisiin. Jos teemme pelkästään helpolta tuntuvia asioita, moni asia, joka lopulta olisikin ollut todella antoisa, voi jäädä kokematta. On siis muistettava uskaltaa.

Jokainen treenaaja on joskus aloittanut alusta; päättänyt lähteä liikkeelle, ja ottanut ensimmäisen askeleensa. Kukaan ei ole syntynyt käsipainot käsissään ja osannut tehdä täydellistä rinnallevetoa ensi yrittämällä. Kenenkään juoksu- tai jumppakunto ei ole ollut timanttinen kohdusta saakka. On ok harjoitella uusia taitoja ja on ok pyytää apua.

Kun laskemme odotukset riittävän alas uskallamme helpommin kokeilla. Kun puhumme itsellemme kannustavaan sävyyn ja hyväksymme myös epäonnistumisen, on helpompi onnistua. Jos jo valmiiksi epäilemme enemmän epäonnistuvamme kuin onnistuvamme, epäonnistumme todennäköisemmin.

Jos uskomme 100% siihen, että tulemme onnistumaan ja sisäistä motivaatiota muutoksen tekemiseen löytyy riittävästi, onnistumme varmemmin. Joskus on hyvä miettiä pahin mahdollinen tilanne, joka epäonnistumisesta seuraisi. Harvoin tilanne on niin paha, että emme siitä selviäisi. Miksipä emme siis kokeilisi. Elämään mahtuu erehdyksiä ja jokaisesta mahdollisuudesta voimme ainakin oppia jotain, vaikka kaikki ei menisikään alkuperäisen suunnitelman mukaan.


Muista uskaltaa!HENGITYS ON MIELESI PEILI

Usein arjessa käytämme vain noin 30% keuhkojemme kapasiteetista. Mielentila näkyy yleensä suoraan hengityksestä. Istu alas, sulje silmät, vedä keuhkot täyteen ilmaan ja hengitä sen jälkeen rauhallisesti ulos. Toista 5 kertaa.
Miltä tuntuu?

Lue lisää