HENGITYS ON MIELESI PEILI | Liikuntakeskus LYKKE

HENGITYS ON MIELESI PEILI

Usein arjessa käytämme vain noin 30% keuhkojemme kapasiteetista. Mielentila näkyy yleensä suoraan hengityksestä. Istu alas, sulje silmät, vedä keuhkot täyteen ilmaan ja hengitä sen jälkeen rauhallisesti ulos. Toista 5 kertaa.
Miltä tuntuu?

Stressaantunut ja ylivirittynyt mieliala saa hengitysrytmin tiivistymään ja muuttumaan pinnallisemmaksi. Silloin hartiat helposti jännittyvät ja hengitys siirtyy yhä enemmän keuhkojen yläosaan. Pelko, suru, stressi, ahdistus, viha, ilo, rakkaus, häpeä, innostuminen ja kaikki muutkin tunteet näkyvät hengityksessämme.

Tietoisesti syvään hengittäminen jo pienenkin hetken ajan rentouttaa koko kehoa ja mieltä. Se laskee verenpainetta ja stressiä, tehostaa ruuansulatusta ja parantaa keskittymiskykyä. Myös ryhti paranee välittömästi kun syvät kylkivälilihakset vahvistuvat ja hartiat rentoutuvat omille paikoilleen Hengityksen avulla pystymme rauhoittaa mieltä jännittävissäkin tilanteissa.

Lapset osaavat luonnostaan hengittää syvemmin, kuin aikuiset. Lapset osaavat myös olla paremmin läsnä kehossaan ja eri tilanteissa. Kiire, stressi ja muut kuormittavat tekijät vievät liikaa meidän aikuisten huomiota.


Mitä jos tauottaisit päivää ja rauhoittaisit kehoasi pienillä hengitysharjoituksilla?


TASAPAINO HIEN JA LEVON VÄLILLE

Oletko "ilman hikeä ei voi olla kunnon treeniä" - tyyppinen liikkuja? Tai liikutko on-off-tyylillä epäsäännöllisesti? Oletko huomannut, että erilainen liikunta ja liikkumistapa sopii erilaisiin elämänvaiheisiin?

Lue lisää