MOTIVAATIO | Liikuntakeskus LYKKE

MOTIVAATIO

Voima, joka saa meidät liikkeelle. Asia, joka saa meidät tekemään välillä epämukavaltakin tuntuvia asioita. Välillä hyvä, välillä puutteellinen.


Oletko koskaan pysähtynyt miettimään miksi treenaat, miksi pyrit syömään terveellisesti, miksi haluat pudottaa painoasi tai miksi haluat kehittää suorituskykyäsi. Miksi oikeastaan haluat saada tavoitteesi toteutumaan? Onko sinulla riittävästi motivaatiota sen saavuttamiseen? Jos saavutat, mitä tavoittelet, mitä silloin on toisin? Entä ovatko tavoitteesi sinun itsesi asettamia vai jonkun ulkopuolisen? Tiedätkö, mitä sinun tulee oppia, että pääset tavoitteisiisi?

Kaikessa toiminnassamme on useimmiten jonkinlainen tavoite. Automatisoituneet toiminnot tapahtuvat helposti ilman sen suurempaa suunnitelmaa tai ajatusta, mutta entäs suuremmat tavoitteet? Oletko sanonut tavoitteesi joskus ääneen tai oletko tehnyt konkreettista suunnitelmaa etenemistä varten?

Monesti pyörittelemme päässämme asioita, joihin pyrimme. Ilman suunnitelmaa nämä asiat saattavat jäädä toteutumatta. Oli asia mikä tahansa, mieti miksi haluat sen saavuttaa ja mitä asioita saavuttaminen vaatii. Laadi suunnitelma sekä aikataulu, pyydä tarvittaessa apua ja ryhdy hommiin.

Kun tavoite on riittävän tärkeä, onnistut varmasti, vaikka matkalle tulisikin haasteita.

Muista, että myös matkasta on lupa nauttia!


MUISTA USKALTAA

Uuden opettelu vaatii rohkeutta. Elämä vaatii uuden oppimista, koska muutosta tapahtuu jatkuvasti. Jätämmekö asioita tekemättä sen vuoksi, että pelkäämme epäonnistumista? Millaista sisäistä puhetta käymme itsemme kanssa tilanteissa, joissa jännitämme onnistumistamme? Puhummeko kannustavasti itsellemme vai nouseeko voimakkaammaksi äänet, jotka puhuvat epäonnistumisen puolesta?

Lue lisää