KANNATTAAKO TREENIT TAUOTTAA KESÄKSI? | Liikuntakeskus LYKKE

KANNATTAAKO TREENIT TAUOTTAA KESÄKSI?

Mietityttääkö kesätreenit ja niiden sovittaminen lomaan sekä kesäpuuhiin? Tuntuuko, että kuntosaliasiakkuutta on turha maksaa kesäkaudella? LYKKEn tiimin mielipide: Älä missään tapauksessa unohda liikkumista, vaan sen sijaan muokkaa se omaan kesääsi sopivaksi.

Älä jätä liikkumista kokonaan tauolle kesän ajaksi. Pieni lepo rankemmista treeneistä ja kevennyskausi on hyvästä, mutta syksyllä aloittaminen voi olla todella vaikeaa jos takana on täystauko. Voit palautua ja levätä oikeanlaisella liikkeellä.

Motivaatiota on helpompi pitää yllä, kun rutiini ei rikkoudu liikaa. Lykkeläisille tapoja liikkua on monia. Voit treenata salilla. Treeni voi olla rankka tai kesäkaudella kevyempi. Sitä voi olla useammin tai harvemmin. Voit osallistua ryhmäliikuntatunnille. Tarjolla on tunteja haastavasta palauttavaan. Jos et pääse paikan päälle, voit treenata striimitallenteiden tai videotuntien parissa kotona, mökillä tai reissussa.

Kesällä valo antaa energiaa ja usein jaksamme puuhastella päivän aikana pidempään, kuin talven pimeällä. Mitä jos ottaisimme siitä kaiken irti, laittaisimme osan energiasta treeniin ja kehittäisimme tai ylläpitäisimme lihaskuntoamme? Kesän herkutkin maistuvat paremmalta liikkumisen jälkeen.

Mustavalkoinen ajattelu kannattaa kesälläkin heittää roskakoriin. Aina ei tarvitse mennä sata lasissa ja joskus vähempikin riittää. Kaikki liike on hyvästä. Jos kesällä tarvitset rennompaa menoa, joogaa, fiilistele tanssitunnilla, tee kehonhuoltoharjoituksia tai jumppaile lyhempiä harjoituksia. Teet itsellesi palveluksen, kun liikut jollakin tavalla.

Kannattaa kuulostella, mitä keho tällä hetkellä kaipaa ja suunnitella kesän treenejä sen perusteella. Jos tuntuu, että energiaa löytyy, anna mennä ja kevennä syksymmällä. Jos taas tuntuu, että lepo on tarpeen, suunnittele kevyempää liikettä. Orjallisen tarkkaa kalenteria ei ehkä kannata kesäksi tehdä, mutta jonkin verran kannattaa kalenteroida esim. viikkotasolla ja pohtia minkälaisia juttuja omaan kalenteriin sopii. Muista liikkua joka päivä jollain tavalla; pyöräile, kävele, ui, pelaa, leiki hippaa, tee salitreeni, jumppaa, melo, haasta perhe juoksukisaan, hypi oksien yli ja kiipeä kiville.

Jos tarvitset apua oman kalenterin suunnittelussa, LYKKE valmentajat ovat apunasi.

Älä pysähdy kokonaan, edes kesällä.


KOHTI HYVINVOINTIA

Maanantaina, loman jälkeen, vuoden alussa tai syksyn kynnyksellä alkaa uusi kausi. Aloitamme uuden harrastuksen tai ehkä uuden työn tai kaipaamme muuten vain jotain muutosta aikaisempaan. Kuntosalit täyttyvät innokkaista treenaajista ja ihmiset siivoavat ruokavaliotaan.

Lue lisää