FLOW | Liikuntakeskus LYKKE

FLOW

Tiedätkö tunteen, kun olet niin innoissasi jostain, että joudut keskittyä malttaaksesi antaa asioille aikaa tapahtua omalla painollaan?


Kun elämässä tapahtuu kivoja juttuja ja löydämme hyvän flow-tilan, saatamme ajautua suorittamaan melko intensiivisestikin. Tätä voidaan kutsua positiiviseksi stressiksi. Olo on silloin energinen, olemme tehokkaita ja saamme paljon aikaan. Lyhytaikainen positiivinen stressi saa meidät laittamaan parhaamme peliin.

Pitkään jatkuessaan positiivinen stressi saattaa kuitenkin muuttua negatiiviseksi. Mikäli esim. yöunet jäävät pitkällä aikavälillä liian lyhyiksi, palautumista ei tapahdu tarpeeksi päivän aikana ja aivot ovat ylivirittyneet. Silloin hyvinvointi alkaa kärsiä ja fyysisiäkin oireita saattaa ilmaantua. Pitkäaikaisemman stressin seurauksena vastustuskyky laskee ja silloin monesti seurauksena onkin flunssa ja väsymys.

Palautumisesta olisi siis hyvä pyrkiä huolehtimaan myös silloin kun elämässä tapahtuu paljon kivoja juttuja. Kun tunnistat itsessäsi stressioireita, puutu niihin, vaikka päällä olisi superhyvä flow.


Palaudu arjessa

Viihdytkö omassa arjessasi? Osaatko ottaa rennosti keskellä viikkoa ja pystytkö nollaamaan stressaavat asiat mielestäsi?
​​​​​​​Vai hengästyttääkö päivien juoksu? Jäävätkö yöunet vähälle ja lasketko päiviä lomaan tai viikonloppuun?

Lue lisää