PUMPKIN PIE
Pehmeä, supermaukas kurpitsapiirakka on syksyn täydellinen herkku. Huumaavan kanelisen tuoksunsa ja makunsa puolesta sopii amerikkalainen Pumpkin pie myös joulun kahvipöytään.
Pohja:
3dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
125g voita tai margariinia
1 kananmunan keltuainen
Täyte:
400g kurpitsaa karkeasti pilkottuna
2 kananmunaa
2dl sokeria
1tl kanelia
1tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
1rkl vehnäjauhoja
2dl kermaa
Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi.
Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi.
Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia.
Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois.
Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna sen jäähtyä hieman.
Lisää munat yksi kerrallaan.
Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan.
Paista uunin alaosassa 40–50 minuuttia.
Jäähdytä.
Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa.