VAADITKO ITSELTÄSI LIIKAA? | Liikuntakeskus LYKKE

VAADITKO ITSELTÄSI LIIKAA?

Ympäristön paineet sekä oma mielemme luovat usein kohtuuttomia paineita monista asioista. Olkapäällämme saattaa huudella pieni tai joskus suurikin ääni. "Tee työsi niin hyvin kuin osaat. Liiku riittävästi. Syö terveellisesti ja monipuolisesti. Pidä koti siistinä. Ole reipas. Muista hymyillä." Lista on välillä loputon.


Oletko koskaan kokeillut, mitä tapahtuisi jos jonain päivänä hakisitkin lounaaksi kaupan valmiskeiton tai jättäisit leivän murut keittiön pöydälle? Seuraisiko tilanteesta jotain kamalaa? Vai heräisitkö ehkä hyvin nukutun yön jälkeen kenties hiukan vähemmän stressaantuneena?

Oma mielemme tekee välillä kepposia nostamalla stressitasoa entisestään erityisesti silloin, kun järkevintä olisi huolehtia ainoastaan pakollisista asioista. Jos arjessa on meneillään todella kiireinen hetki, ei juuri silloin tarvitse aloittaa ikkunoiden pesua tai tehdä viittä kovatehoista voimatreeniä viikossa. Kun opimme kuuntelemaan kehoamme ja sen tarpeita eri tilanteissa, kiireisistäkin ajoista ja tilanteista on mahdollista selviytyä ilman viikkojen tai kuukausien stressiä sekä huonosti nukuttuja öitä.

Jos vaadimme itseltämme aina hiukan liikaa ja elämä on jatkuvaa tulipalojen sammuttelua, on syytä pysähtyä miettimään. Ovatko kaikki tekemämme asiat todella tarpeellisia ja välttämättömiä? Onko jotain, mitä voisimme siirtää tai jotain mitä voisimme vain yksinkertaisesti jättää tekemättä?

Kukaan ei useimmiten edes huomaa jos jätät joskus leivän murut pöydälle ja teetkin himpun verran vähemmän. Sen sijaan huomaamatta ei jää se, että hymyilet enemmän ja nautit elämästä suorittamisen ja suoriutumisen sijaan. Raivaa kalenteriisi tilaa mieleisellesi liikunnalle, ystävien tapaamiselle tai pienelle lepohetkelle. Sillä olethan sen arvoinen.


TASAPAINO HIEN JA LEVON VÄLILLE

Oletko "ilman hikeä ei voi olla kunnon treeniä" - tyyppinen liikkuja? Tai liikutko on-off-tyylillä epäsäännöllisesti? Oletko huomannut, että erilainen liikunta ja liikkumistapa sopii erilaisiin elämänvaiheisiin?

Lue lisää